FinansWatch

Moody's-chef bekymret for danske banker

Det internationale ratingbureau Moody's forventer, at de danske bankers indtjening vil lide under stigende fundingomkostninger.

Omkostningerne vil stige på grund af Amagerbanken og Fjordbank Mors' kollaps og det faktum, at seniorkreditorer bliver tvunget til at tage dele af omkostningerne. Det skriver Bloomberg News.

"Vi er bekymrede over udlån til landbruget, fortsat bekymrede over udlånet til erhvervsejendomme og nu bekymrede over indtjeningen, da funding vil blive, og har vist sig at være, dyrere end tidligere," siger Investor Service Senior Vice President Janne Thomsen til Bloomberg News.

Moody's noterer sig samtidig, at regeringens mål om, at banksektoren skal rydde op via konsolidering, ikke har fungeret i forbindelse med Fjordbank Mors. Moody's forventer dog, at bølgen af konsolidering i branchen vil fortsætte.

"Der er en lang række banker, der vil blive nødt til at refinansiere statsgaranterede lån og de kan få problemer med at få dette på plads. Vi tror konsolideringen vil fortsætte" siger Janne Thomsen.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs