Moody's-chef bekymret for danske banker

Det internationale ratingbureau Moody's forventer, at de danske bankers indtjening vil lide under stigende fundingomkostninger.
Ritzau Finans

Omkostningerne vil stige på grund af Amagerbanken og Fjordbank Mors' kollaps og det faktum, at seniorkreditorer bliver tvunget til at tage dele af omkostningerne. Det skriver Bloomberg News.

"Vi er bekymrede over udlån til landbruget, fortsat bekymrede over udlånet til erhvervsejendomme og nu bekymrede over indtjeningen, da funding vil blive, og har vist sig at være, dyrere end tidligere," siger Investor Service Senior Vice President Janne Thomsen til Bloomberg News.

Moody's noterer sig samtidig, at regeringens mål om, at banksektoren skal rydde op via konsolidering, ikke har fungeret i forbindelse med Fjordbank Mors. Moody's forventer dog, at bølgen af konsolidering i branchen vil fortsætte.

"Der er en lang række banker, der vil blive nødt til at refinansiere statsgaranterede lån og de kan få problemer med at få dette på plads. Vi tror konsolideringen vil fortsætte" siger Janne Thomsen.

(Ritzau Finans)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også