FinansWatch

Mikkelsen: Stærke banker skal hjælpe svage

De velfungerende banker skal have større incitamenter til at overtage nødlidende banker, mener politikere.

Bankerne må hjælpe hinanden, for der er ikke flere skattekroner på vej til nødlidende banker. Det fastslår flere af partierne bag bankpakkerne efter et møde hos økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fredag.

"Vi vil ikke putte skattepenge i de dårligt drevne banker, men vi vil godt sikre, at de velfungerende banker kan overtage de nødlidende banker, når de kommer i problemer," siger Brian Mikkelsen til TV2 News.

Det vækker begejstring hos De Radikale, som tidligere har forslået, at Bankpakke III skal ændres markant, fordi den lige nu gør det mere attraktivt for branchen at lade en bank gå konkurs og opkøbe de sunde dele bagefter frem for at overtage banken, inden den krakker.

Meget alvorligt

"Der er enighed om, at der ikke er incitament nok til, at stærke banker overtager svage banker. Det vil der nu blive arbejdet på sommeren over, og det er vi godt tilfredse med. Vi tager situationen meget alvorligt, og vi er nødt til at skabe grundlag for, at de stærke banker hjælper de svage banker," siger Morten Østergaard.

Er det nok til at undgå flere bankkrak?

"Det kommer an på, hvilke løsninger vi ender med. Det må vi vente med til midten af august, for det kræver en dialog med branchen," siger Morten Østergaard.

Mødet i kredsen af partier bag bankpakkerne kommer få dage efter, at Fjordbank Mors A/S har indgået aftale med Finansiel Stabilitet om afvikling.

Aktionærerne prøvede ellers at købe Fjordbank Mors, men formåede kun at samle 200 millioner kroner, hvilket ikke var nok til at redde banken. Og en opfordring til Spar Nord om at være med i overtagelsen af banken blev heller ikke til noget. Omkring 450 kunder, der havde mere end 750.000 kroner i banken, mister penge.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs