FinansWatch

Jagt på indlån vil presse indtjening

De mindre bankers jagt på kapital kan komme til at presse indtjeningen hos de store banker.

De små bankers fundingsproblemer kan komme til at smitte af på de store bankers indtjening.

Det peger flere udenlandske analytikere ifølge Børsen på.

Problemet er, at de mindre banker ikke kan låne penge på de internationale kapitalmarkeder, og derfor vil de i højere grad forsøge at nappe indlån fra andre bankers kunder ved at sætte indlånsrenten op. Det vil tvinge de store banker til at gøre det samme, og dermed bliver de også ramt af de små bankers problemer, mener Ronny Rehn, bankanalytiker i det britiske finanshus Keefe, Bruyette & Woods, hvor han dækker Danske Bank-aktien.

”Problemerne for de mindre banker smitter på den måde, at i den situation, de står i nu, vil de forsøge at gå efter indlånene, og Danske Bank har allerede tabt markedsandele på indlånssiden. Spørgsmålet er, hvor længe de kan holde til det, inden de også må hæve indlånsrenten,” siger han til Børsen.

Også Citibank-analytiker Henrik Christiansson fremhæver i en analyse af de nordiske banker, at der kan komme markant pres på indtjeningen hos de danske banker.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs