FinansWatch

Avis: Udenlandsk mistillid til danske banker

Analytikere og ratingbureauer i udlandet ser skeptisk på udviklingen i danske økonomi og i den danske banksektor. Dermed bliver det dyrere for danske banker at låne penge i udlandet.

Krakket i Fjordbank Mors har været benzin på bålet hos udlandske analytikere og ratingbureauer. Hændelsen vidner om en dansk banksektor som er ustabil og økonomisk presset, mener de.

Kreditvurderingsinstituttet Fitch er bekymret for det danske boligmarked, med faldende priser og et stort udbud af boliger til salg, det skriver Børsen.

Analytiker Ronny Rehn fra Finanshuset Keefe, Bruyette & Woods er enig. Han ser ikke kun den stigende rente som en trussel mod boligmarkedet men også mod detailhandlen og dermed bankernes indtjening.

Danmark svagest i Norden

Citibank hæfter sig ved, at Danmark er det eneste land i Norden, hvor erhvervsudlånet er mindsket.

”Vi forventer at se forsat forbedring i væksten inden for investering og efterspørgsel på lån i de kommende kvartaler i Sverige, Norge og Finland. Vi forventer en langsommere genopretning i Danmark, skriver Citibanks analytiker Henrik Christiansson.

Deutsche Bank frygter ligeledes, at den dårlige danske økonomi vil føre til yderligere nedskrivninger på udlånene i de danske banker.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs