FinansWatch

Markant fald i netbank-indbrud

Antal af indbrud i danske netbanker er faldet markant i med indførslen af Nem ID, viser tal fra Finansrådet.

Mens der i 2008 og 2009 blev brudt ind i danske netbanker henv. 251 og 111 gange, så var antallet af indbrud i 2010 faldet til 12, mens der indtil videre ikke har været nogen i 2011. Det skriver Nyhedsbrevet Finans på baggrund af tal fra Finansrådet.

I 2008 og 2009 slap de virtuelle indbrudstyve væk med tilsammen 13,3 mio. kr., mens det tal i 2010 var reduceret til 433.000 kr.

Større indsats

"Mange af de hackere, der begår kriminalitet, går efter de lette mål for at opnå en gevinst. Med Nem ID er Danmark blevet et sværere mål, og derfor søger hackerne andre steder hen", siger juridisk konsulent i Finansrådet Henriette Rolskov til Nyhedsbrevet Finans. Hun peger desuden på en større indsats mod den organiserede IT-kriminalitet som en del af forklaringen.

"Arbejdet med sikkerhed er dynamisk og man skal hele tiden være på forkant, derfor holder vi øje med udviklingen inden for it-kriminalitet, for det er marked der udvikler sig. Vi sørger for løbende at følge, hvad der foregår på hackerfronten", siger Henriette Rolskov.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs