FinansWatch

Analytikere til pressede banker: Hent kapital nu

Timing er en vanskelig ting, men trykker fundingskoene, kan det være risikabelt at vente på bedre tider, før man spørger markedet om friske penge.

I sidste uge meddelte både Sparekassen Lolland og Danske Andelskassers Bank, at man i den kommende tid vil hente større millionbeløb på børsen. Og flere emissioner kan være på vej, hvis ikke snart fundingmarkedet tør op. Det kan da også være risikabelt at vente, lyder vurderingen fra flere analytikere.

”Det er utrolig svært at time en kapitaludvidelse med et stigende marked. Så hvis der er banker med et strategisk behov for mere kapital, vil det være et udtryk for rettidig omhu at hente den hjem nu,” siger senioranalytiker i Maj Invest Torsten Bech.

Bliver sværere

”At håbe på, at 2012 bliver bedre at hente kapital i, kan vise sig at blive rigtigt, men det kan også vise sig at være forkert i takt med, at behovet for ekstra kapital stiger hos bankerne i resten af Europa,” siger han.

Den holdning deles i Handelsbanken:

”Generelt ser jeg ingen grund til at vente, det bliver kun sværere for de små og mellemstore at hente kapital, efterhånden som vi nærmer os 2013,” siger analytiker Jakob Brink.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs