FinansWatch

Mobius: Storbanker og derivater vil skabe ny finanskrise

Handlen med derivater er stadig større og samtidig har 'too-big-to-fail bankerne også udvidet deres omfang. Det vil få katastrofale følger for økonomien i fremtiden, vurderer kapitalforvalteren Mark Mobius.

Foto: Tomohiro Ohsumi

Finanskrisen skyldtes blandt andet den hastige vækst med dirivater i forbindelse med amerikanske boliglån, siger den legendariske direktør i Templeton Asset Management, Mark Mobius, til Bloomberg.

Handlen med de risikofyldte aktiver er ikke faldet efter krisen og overstiger i dag på verdensplan det globale BNP med faktor 10, der beløber sig til mere end 50.000 mia. dollar. Det vil føre til en ny finanskrise ifølge Mobius.

Han er specielt nervøs for de de største amerikanske banker. De bliver større og større og bliver ”too big to fail”, ligesom det var tilfældet med Lehman Brothers.

Mobius ønsker derfor bedre overvågning af bankernes transaktioner.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs