FinansWatch

Naur: Hver fjerde dansker har en lokal bank

De små og mindre banker er populære blandt danskerne. Mere end hver fjerde dansker er kunde i et lokalt pengeinstitut, hvis man måler på antallet af dankort.

"Det vidner om, at de lokale pengeinstitutter som gruppe er den næststørste aktør på privatkundemarkedet i Danmark," siger Bent Naur, formand for Lokale Pengeinstitutter og bankdirektør i Ringkjøbing Landbobank, på foreningens årsmøde.

Formanden slår fast, at de senest offentliggjorte kundemålinger viser, at de mindre pengeinstitutter fortsat ligger i top. Og det gælder både privatkundernes loyalitet og tilfredshed med deres pengeinstitut.

"Det skyldes, at de mindre pengeinstitutter er tæt på deres kunder og engagerer sig meget i deres virkeområder," siger Bent Naur.

Pengeinstitutterne har samlet over 10.000 ansatte i knap 730 filialer. Og de korte beslutningsveje og en stor grad af fleksibilitet er med til at gøre kunderne tilfredse, påpeger formanden.

"Desuden spiller de mindre og mellemstore pengeinstitutter en overordentlig stor rolle for udviklingen i de mange danske lokalsamfund. Foreningens medlemmer er vigtige arbejdspladser, og de er betydelige skattebetalere," sagde Bent Naur.

/ritzau/

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs