FinansWatch

Lokalbanker vil give krakbanker til Bernstein

Der er for mange kokke i spil, når et nødlidende pengeinstitut skal håndteres. Det mener Bent Naur, formand for Lokale Pengeinstitutter, der vil have Nationalbanken for bordenden.

På torsdagens årsmøde i Lokale Pengeinstitutter opfordrede formand Bent Naur myndighederne til at finde en klarere rollefordeling, når et nødlidende pengeinstitut skal håndteres. Han foreslår, at det bliver Nationalbanken, der sætter sig for bordenden, når et pengeinstitut kommer i problemer.

”For det virker som om, at der er kommet for mange kokke i spil: Økonomi- og Erhvervsministeriet, Finanstilsynet, Finansministeriet, Finansiel Stabilitet, Indskydergarantifonden, pengeinstitutsektoren og Det Private Beredskab. Det kunne for eksempel være en god idé at sætte Nationalbanken for bordenden. Herved kan Nationalbanken i højere grad forfølge et af sine hovedformål, nemlig at sikre stabiliteten i det finansielle system”, sagde Bent Naur.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs