Hybholt: Politikerne snorksover

Politikerne forstår ikke problemernes omfang, når de afviser at hjælpe de danske banker, der ikke kan låne penge i udlandet på grund af den danske enegang med Bankpakke III, fastslår Michael West Hybholt, Small Cap Danmark.

»Danmarks tåbelige enegang i form af Bankpakke III og den elendige håndtering af Amagerbanken har skræmt både aktie- og obligationsinvestorer fra vid og sans. Politikerne har selv været med til at skabe de nuværende problemer i banksektoren, men vil ikke være med til at løse dem. Magen til ignorance skal man da lede længe efter,« siger Michael West Hybholt, analytiker hos Smallcap Danmark, til Dagbladet Børsen i forlængelse af diskussionen om Lokale Pengeinstitutters ønske om at forlænge statsgarantierne på grund af fundingsituationen. Et ønske, som politikere fra både højre og venstre side af folketingssalen har afvist.

»Hvis man ikke tager problemet alvorligt fra politisk side, vil en række banker snart skulle neddrosle deres balancer dramatisk. Dette vil resultere i en isoleret dansk kreditkrise som vil gå hårdt ud over erhvervslivet og forbrugerne. Politikerne snorksover og vil ikke forstå problemets omfang. Man skal huske på, at det ikke kun er bankerne med indlånsunderskud som har et problem, men også de virksomheder og privatpersoner som har lånt penge i banken,« siger Michael West Hybholt til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også