FinansWatch

Regnskab: Nedskrivninger truer årsprognose i sparekasse

Sparekassen Hvetbo har haft underskud i første kvartal 2011, som var præget af langt flere nedskrivninger på udlån end i samme periode året før.

Udviklingen i nedskrivningerne kan hindre banken i at opnå de fastsatte resultatmål for hele året. Det erkender banken i sit regnskab for første kvartal.

"Perioden er præget af utilfredsstillende niveau for nedskrivninger på udlån og garantier, der for perioden udgør 22,2 mio. kr. Herudover har Amagerbankens konkurs kostet 2,4 mio. kr.," skriver Sparekassen Hvetbo i regnskabet, som derfor viste et underskud efter skat på 10,2 mio. kr.

For hele året venter banken fortsat et driftsresultat - vel at mærke før nedskrivninger, kursregulering og associerede selskaber - på 23-28 mio. kr. Derimod kan selskabets tidligere udmeldte resultatforventninger på mellem 0 og 5 mio. kr. før kursreguleringer og resultat af associerede selskaber komme i fare, for i det tal var forudsat nedskrivninger på 20 til 25 mio. kr.

"I første kvartal er nedskrevet 22,2 mio. kr. Såfremt der realiseres nedskrivninger på mere end 25 mio. kr. vil forventningerne til årets resultat, tilsvarende skulle nedsættes, skriver banken i regnskabet."

(RITZAU FINANS)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs