Regnskab: Amagerbanken sender bundlinjen i Vordingborg i rødt

Vordingborg Bank måtte i årets første kvartal indkassere et tab. Men havde det ikke været for Amagerbankens konkurs, ville underskuddet være vendt til et overskud, skriver banken i sit kvartalsregnskab.
RITZAU FINANS og PIMU

Underskuddet for årets første tre måneder lød på 1 mio. kr., mens banken sidste år havde et overskud på 1,3 mio. kr. i samme periode sidste år. Udgifterne til Indskydergarantifonden beløb sig på 1,9 mio. kr., og dermed kunne Vordingborg Bank have haft et overskud på 600.000 kr., hvis ikke Amagerbanken var gået nedenom og hjem.

Bankens basisindtjening før nedskrivninger faldt dog omkring 1,5 mio. kr. til 2,5 mio. kr. i første kvartal i år. Nedskrivningerne på udlån faldt til 0,9 mio. kr. fra 1 mio. kr. i samme periode 2010.

Vordingborg Bank fastholder sine forventninger til hele 2011 og venter fortsat en basisindtjening før kursreguleringer og nedskrivninger på lån og garantier i niveauet 16-18 mio. kr. Disse forventninger er dog beregnet før tab på Amagerbanken.

Ærgerligt

”Vi opnåede i første kvartal 2011 et resultat før vores andel af sektorens betaling til Amagerbankens konkurs, på 0,7 mio. kr. Vi har måttet betale knap 2 mio. kr. i 1. kvartal til indskydergarantifonden på grund af Amagerbankens konkurs, og det er naturligvis ærgerligt, at vi igen skal betale store beløb til den finansielle stabilitet i sektoren. Vi havde håbet, at bortfaldet af Bankpakke I betød, at vi ikke længere skulle betale store beløb til nødlidende pengeinstitutter," siger bankens direktør Ole Kühnel i en pressemeddelelse.

"Vender vi blikket mod vores markedsområde oplever vi fortsat en lav økonomisk vækst, hvor også arbejdsløsheden fortsætter med at være høj. Men det virker trods alt, som om der hen over den hårde vinter er ophobet et investeringsbehov rundt omkring, og det håber vi kan være med til at løfte væksten i vores markedsområde. Det glæder vi os over, for det er det, der skal til for at få privatforbruget op i gear,” siger han.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også