FinansWatch

Regnskab: "Nogenlunde acceptabelt" resultat fra Skjern Bank

Skjern Bank kommer ud af 1. kvartal med et beskedent plus på en halv million kroner mod 8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Et underskud på 3,7 mio. kr. på kursreguleringer og fortsat høje nedskrivninger præger første kvartal i Skjern Bank, der kommer ud med et beskeden plus før skat på en halv million kroner. Det er noget lavere end det tilsvarende kvartal sidste år, der endte med et plus på 8,4 mio. kr.

Bag resultatet ligger et fald i nettorenteindtægterne på 5,7 pct. til 38,6 mio. kr., mens der er et tab på kursreguleringer på 3,7 mio. kr., hvor der sidste år var en gevinst på 12,7 mio. kr. Den anden vej trækker nedskrivningsposten, der er reduceret fra 18 til 10 mio. kr.

Nogenlunde acceptabelt

"Første kvartal er påvirket af negative kursreguleringer og et fortsat højt nedskrivningsbehov, som dog vurderes aftagende efter de seneste to års meget høje nedskrivningsbehov. Endvidere er banken negativt påvirket af den betydelige overskudslikviditet, som har betydet øgede renteudgifter m.v. i forhold til samme periode sidste år," lyder det i regnskabet, som ledelsen betegner som "nogenlunde acceptabelt".

Renteudgifterne er steget med 13 pct., hviket blandt andet skyldes øgede udgifter til funding - herunder altså garantiprovision for den andel af bankens funding, der er statsgaranteret.

Banken fastholder sine forventninger til 2011 om et basisresultat i intervallet 80-95 mio. kr. mod 80 mio. kr. i 2010. Basisresultatet i første kvartal endte på 15 mio. kr. mod 20 mio. kr. sidste år.

Skjern Bank beskæftiger 135 medarbejdere og har afdelinger i og seks afdelinger i Skjern, Varde, Esbjerg, Bramming, Ribe og Hellerup.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs