FinansWatch

Regnskab: Amager-brøler vil ramme Hvidbjerg Banks årsresultat

En brøler i forbindelse med Amagerbankens krak gør det svært for Hvidbjerg Bank at nå et positivt resultat i 2011, mener banken. I første kvartal lander banken et minus på 9,9 mio. kr. efter skat.

Efter første kvartal af 2011 står der et minus på 9,9 mio. kr. efter skat hos Hvidbjerg Bank.

Selvom minusset forventes reduceret i løbet af de kommende kvartaler, vil underskuddet højst sandsynligt forfølge banken resten af året, vurderer Hvidbjerg Bank i en meddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af resultatet for første kvartal af 2011.

"Tabet og udgifterne i kølvandet på Amagerbankens konkurs bevirker, at det bliver meget svært at nå et positivt resultat for året som helhed. Hvor meget det lykkes at begrænse underskuddet vil i høj grad afhænge af bankens ordinære nedskrivninger på udlån og garantier. Udviklingen er her stærkt forbedret i forhold til sidste år og ventes fortsat at blive behersket, men der knytter sig fortsat stor usikkerhed til netop denne størrelse," skriver Hvidbjerg Bank.

Store tab på Amagerbanken

Banken havde, som FinansWatch tidligere har beskrevet, ved konkurstidspunktet 28 mio. kr. stående på en konto i Amagerbanken i forbindelse med en valutatransaktion. Det giver banken et tab, der foreløbigt er opgjort til 11,6 mio. kr. Dertil kommer en udgift på 1,7 mio. kr. i form af ekstra indskud i Indskydergarantifonden.

Selvom banken glæder sig over, at nedskrivningerne på udlån er faldet kraftigt i forhold til sidste år, hvor de samlede nedskrivninger endte på 18,5 mio. kr., er nedskrivningerne på 12,6 mio. kr. for årets første kvartal væsentligt højere sammenlignet med nedskrivningerne i samme periode sidste år, der lå på 1,2 mio. kr.

Bankens netto rente- og gebyrindtægter faldt fra 12,2 mio. kr. sidste år til 11,9 mio. i første kvartal i år.

Bankens samlede forretningsomfang bliver betegnet som status quo. Udlånet er steget med 20 mio. kr. svarende til 3 pct. til 633,4 mio. kr., mens indlånet er steget med 47 mio. kr. svarende til 8 pct. til 668,8 mio. kr. Fremgangen bliver dog udlinet af et fald i garantierne på næsten 60 mio. kr., skriver banken.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs