Nordjyske banker storaktionærer i AaB

Nørresundby Bank og Spar Nord har eftergivet gæld i AaB mod til gengæld at få en ordentlig portion aktier i den Nordjyske fodboldstolthed. (Opdateret 14.07)
Foto: LARS KRABBE
Foto: LARS KRABBE

De eksisterende aktionærer flåede ikke ligefrem AaB-aktierne ned fra hylden, da den børsnoterede fodboldklub i går gennemførte den annoncerede kapitaludvidelse. Blot 18 pct. af de eksisterende aktionærer valgte at udnytte deres tegningsretter i emissionen.

Til gengæld kan to lokale pengeinstitutter nu kalde sig storaktionærer i AaB, der siden børsnoteringen har haft særdeles svært ved at levere et ordentligt afkast til investorerne. Fuldstændig på linje med andre børsnoterede fodboldklubber som AGF, Silkeborg og Brøndby.

Både Spar Nord og Nørresundby Bank har i dag flaget deres ejerskab i AaB over for fondsbørsen, som reglerne foreskriver det, når man kommer over 5 pct. af aktierne. Begge banker ejer 7,7 pct. af aktierne i AaB, der kæmper en hård kamp for at undgå nedrykning til landets næstbedste fodboldrække.

Sløjfer gæld

Bankernes indtog som aktionærer i den Nordjyske klub skyldes, at klubben som en del af restruktureringsplanen får lov til at strege 4 mio. kr. i gæld til de to banker, mod at denne gæld konverteres til aktier. Gælden stammer fra dengang AaB renoverede sit stadion.

"Det er en gængs konstruktion i bankverdenen, at når man har problemfyldt engagement, så kan den bedste måde at beskytte sit tilgodehavende på være at konvertere gæld til aktier," siger kommunikationsdirektør i Spar Nord, Ole Madsen, til FinansWatch.

"Vi mener, at det usikrede tilgodehavende i AaB er bedst sikret ved at AaB er en going-concern, så derfor valgte vi at konvertere til aktier. Så det her er en kommerciel beslutning, det er ikke vores lokale hjerte, der er løbet af med os," siger han.

Hvad vil I gøre med aktierne fremadrettet?

"Det vil fremtiden vise, men vi håber selvfølgelig, at det vil gå klubben godt kommercielt fremover. Men det er ikke vores intention at købe yderligere op i aktien," siger Ole Madsen.

Nordea scorer Parken-gevinst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også