FinansWatch

Regnskab: Underskud i Svendborg Sparekasse

Svendborg Sparekasse taber 4,3 mio. kr. før skat i første kvartal 2011. Heraf 1,1 mio. kr. til den mislykkede fusion med Sparekassen Faaborg. (Opdateret)

Kort efter at den udmeldte fusion med Sparekassen Faaborg gik i vasken på målstregen, må Svendborg Sparekasse præsentere markedet for et underskud for første kvartal 2011. Underskuddet lander på 4,3 millioner kroner før skat mod et overskud i samme kvartal sidste år på 20,3 mio.kr.

Det oplyser banken i sit regnskab for første kvartal 2011. Her betegner ledelsen resultatet som "acceptabelt".

”Vi har – forårsaget af Amagerbankens fald – måttet afsætte 5,5 mio. til forventet bidrag til Indskydergarantifonden, og det belaster selvfølelig et enkelt kvartal hårdt. Derudover har de – nu skrinlagte – fusionsplaner medført engangsudgifter på 1,1 mio,” siger adm. direktør Svend Erik Kracht i en pressemeddelelse.

Resultatet er desuden påvirket af negative kursreguleringer på obligationsporteføljen som netto har kostet 6,5 mio. kr.

"Alle forretningsområder er forløbet tilfredsstillende og som forventet - omend udlånsaktiviteten kunne ønskes større," lyder det i regnskabet.

Fastholder forventninger

Udlånet udgør 1,8 mia. kr. og er fra 31. marts 2010 reduceret med 44 mio. kr. Fra årsskiftet er det øget med 16 mio. kr. Indlån udgør 2,3 mia. kr. Det er 73,5 mio. kr. mere end 31. marts 2010 og på niveau med status ved årsskiftet.

Svendborg Sparekasse fastholder sine forventninger til året om et resultat eksklusive nedskrivninger, kursreguleringer og skat i niveauet 45-50 mio.kr.

Der er nedskrivninger på 7,7 mio. kr., hvilket er mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Det er først og fremmest erhvervsudlånet, der medfører tab.

2. marts 2011 offentliggjorde selskabet beslutningen om at fusionere med Sparekassen Faaborg, for 15. april at meddele omverdenen, at fusionen ikke bliver til noget alligevel.

Ritzau Finans + AH

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs