FinansWatch

Regnskab: Storkunde trækker Handelsbanken i minus

En enkelt storkunde trækker Handelsbankens danske forretning i minus.

Handelsbanken kom ud af første kvartal med et underskud i sin danske forretning, hvilket skyldes store hensættelser på et enkelt kundeengagement. Det fremgår af bankens regnskab.

Tab og hensættelser blev 130 mio. kr. mod beskedne 19 mio. kr. i første kvartal året før. Stigningen kan primært henføres til hensættelser på et enkelt kundeengagement, oplyser banken.

I fjerde kvartal var tab og hensættelser 302 mio. kr.

Bedre drift

Efter i første kvartal sidste år at have landet et overskud på 133 mio. kr. blev det i første kvartal i år til et underskud på 5 mio. kr. på bundlinjen.

Resultatet før tab og hensættelser faldt til 124 mio. kr. fra 150 mio. kr. i første kvartal 2010.

Banken fremhæver selv, at driftsresultatet blev bedre i første kvartal sammenlignet med fjerde kvartal. I fjerde kvartal var underskuddet på driften 192 mio. kr. mod et driftsunderskud i første kvartal på 6 mio. kr.

Driftsresultatet på koncernniveau blev 3,93 mia. skr. i første kvartal. Det er bedre end sidste års 3,80 mia., men mindre end forveningerne blandt analytikerne på 4,1 mia. skr.

Ritzau Finans + AH

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs