FinansWatch

Regnskab: Storkunde trækker Handelsbanken i minus

En enkelt storkunde trækker Handelsbankens danske forretning i minus.

Handelsbanken kom ud af første kvartal med et underskud i sin danske forretning, hvilket skyldes store hensættelser på et enkelt kundeengagement. Det fremgår af bankens regnskab.

Tab og hensættelser blev 130 mio. kr. mod beskedne 19 mio. kr. i første kvartal året før. Stigningen kan primært henføres til hensættelser på et enkelt kundeengagement, oplyser banken.

I fjerde kvartal var tab og hensættelser 302 mio. kr.

Bedre drift

Efter i første kvartal sidste år at have landet et overskud på 133 mio. kr. blev det i første kvartal i år til et underskud på 5 mio. kr. på bundlinjen.

Resultatet før tab og hensættelser faldt til 124 mio. kr. fra 150 mio. kr. i første kvartal 2010.

Banken fremhæver selv, at driftsresultatet blev bedre i første kvartal sammenlignet med fjerde kvartal. I fjerde kvartal var underskuddet på driften 192 mio. kr. mod et driftsunderskud i første kvartal på 6 mio. kr.

Driftsresultatet på koncernniveau blev 3,93 mia. skr. i første kvartal. Det er bedre end sidste års 3,80 mia., men mindre end forveningerne blandt analytikerne på 4,1 mia. skr.

Ritzau Finans + AH

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs