TV 2: Bud på Saxo Bank på 14 mia. (opdateret)

En hemmelig køber vil ifølge TV 2 give mindst 14 mia. kr. for danske Saxo Bank. Af Børsens onsdagsudgave fremgår det dog, at de to stiftere ikke ønsker at sælge deres aktier, og derfor bliver det, som FinansWatch tidligere har skrevet, kun General Atlantic, der sælger ud. (opdateret 07.19)
Foto: KRABBE LARS
Foto: KRABBE LARS
Af: Epn.dk

TV 2 Finans erfarer, at fire interesserede købere i tophemmelige forhandlinger har budt på at overtage hele Saxo Bank fra stifterne Lars Seier Christensen og Kim Fournais. Sammen med kapitalfonden General Atlantic ejer de Saxo Bank.

Gruppen af interesserede købere nu skåret ned til en. Den indtil videre hemmeligholdte køber har ifølge kilder tæt på salgsprocessen tilbudt mellem 14 og 16 mia. kr.

Forhandlingerne er så seriøse, at den potentielle køber nu får adgang til at gøre "due diligence" det vil sige adgang til en række regnskabsfølsomme oplysninger fra Saxo Bank.

Ifølge TV2 Finans så skulle General Atlantic være interesseret i at sælge sin andel på 30 pct, men køberen skulle altså have vist interesse for at købe hele banken.

Stor ekspansion

Saxo Bank har siden 2006 ekspanderet kraftigt og har i dag kontorer i London, Zürich, Geneve, Singapore, Tokyo og Marbella i Spanien.

Et salg vil ifølge TV 2 Finans' oplysninger indbringe de to stiftere Kim Fournais og Lars Seier Christensen mere end 4 mia. kr. hver.

De ejer i dag 60 procent af deres livsværk.

OPDATERET 7.19

Børsen skriver dog i sin onsdagsudgave, at hverken Lars Seier Christensen eller Kim Fournais ønsker at sælge deres aktier på det prisniveau, som de nuværende bydere befinder sig i. Børsens kilde fortæller, at de to stiftere håber, at hele banken kan blive værdifastsat til ca. 20 mia. kr. Af artiklen fremgår det også, at de to stiftere har trukket sig stadig længere og længere væk fra driften af deres livsværk.

Kilde: TV2 Finans

Saxo Banks amerikanske ejere foran milliard-gevinst

Saxo Bank skifter kapitalfond i ejerkredsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også