FinansWatch

TV 2: Bud på Saxo Bank på 14 mia. (opdateret)

En hemmelig køber vil ifølge TV 2 give mindst 14 mia. kr. for danske Saxo Bank. Af Børsens onsdagsudgave fremgår det dog, at de to stiftere ikke ønsker at sælge deres aktier, og derfor bliver det, som FinansWatch tidligere har skrevet, kun General Atlantic, der sælger ud. (opdateret 07.19)

Foto: KRABBE LARS

TV 2 Finans erfarer, at fire interesserede købere i tophemmelige forhandlinger har budt på at overtage hele Saxo Bank fra stifterne Lars Seier Christensen og Kim Fournais. Sammen med kapitalfonden General Atlantic ejer de Saxo Bank.

Gruppen af interesserede købere nu skåret ned til en. Den indtil videre hemmeligholdte køber har ifølge kilder tæt på salgsprocessen tilbudt mellem 14 og 16 mia. kr.

Forhandlingerne er så seriøse, at den potentielle køber nu får adgang til at gøre "due diligence" det vil sige adgang til en række regnskabsfølsomme oplysninger fra Saxo Bank.

Ifølge TV2 Finans så skulle General Atlantic være interesseret i at sælge sin andel på 30 pct, men køberen skulle altså have vist interesse for at købe hele banken.

Stor ekspansion

Saxo Bank har siden 2006 ekspanderet kraftigt og har i dag kontorer i London, Zürich, Geneve, Singapore, Tokyo og Marbella i Spanien.

Et salg vil ifølge TV 2 Finans' oplysninger indbringe de to stiftere Kim Fournais og Lars Seier Christensen mere end 4 mia. kr. hver.

De ejer i dag 60 procent af deres livsværk.

OPDATERET 7.19

Børsen skriver dog i sin onsdagsudgave, at hverken Lars Seier Christensen eller Kim Fournais ønsker at sælge deres aktier på det prisniveau, som de nuværende bydere befinder sig i. Børsens kilde fortæller, at de to stiftere håber, at hele banken kan blive værdifastsat til ca. 20 mia. kr. Af artiklen fremgår det også, at de to stiftere har trukket sig stadig længere og længere væk fra driften af deres livsværk.

Kilde: TV2 Finans

Saxo Banks amerikanske ejere foran milliard-gevinst

Saxo Bank skifter kapitalfond i ejerkredsen

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs