FinansWatch

Banker kaprer konfirmander med skyhøje renter

I jagten på årets konfirmanders pengegaver tilbyder banker gratis aktier, kontante pengegaver og skyhøje renter.

Skyhøje renter, som vi andre bare kan drømme om, gratis aktier og kontante pengegaver. Bankerne har virkelig spendererbukserne på, når det gælder om at kapre forårets konfirmander, skriver Søndagsavisen.

Selv om pengeinstitutterne ikke selv lægger skjul på, at renter op til 14 procent handler om at skaffe nye kunder i butikken, indrømmer selv de strengeste bankvogtere, at der er tale om et godt tilbud.

"Det er et supergodt tilbud, som det er dumt ikke at tage imod. Det eneste, man umiddelbart skal være opmærksom på, er, at løbetiden er begrænset. Typisk ved nytår ryger man over på en almindelig rente," siger John Norden, partner i Mybanker.dk, som har gennemgået dette års tilbud til konfirmanderne.

Spar Nord Bank tilbyder den højeste rentesats på 14 procent for beløb op til 25.000 kr., men ikke i alle dele af landet. Ifølge informationschef i Spar Nord, Leif Simonsen, er det op til den enkelte filial, om man vil give 9 eller 14 procent.

Ingen forårskådhed

Ifølge Leif Simonsen er der ikke tale om almindelig forårskådhed:

"Det handler da også om at få kunder i butikken. Vi kan se fra tidligere år, at 9 ud af 10 konfirmandkunder stadig er kunder ét år efter".

Pengeinstitutternes konfirmationskonti er vidt forskellige. Således giver Sparekassen i Skals, Sparekassen Vendsyssel og Nordjyske Bank en kontantgave, så selvom deres rentesatser kun er fra 3,5 til 4,5 procent, så kan det ifølge Mybanker sagtens være et attraktivt tilbud, når man medregner kontantgaven. Nordjyske Bank forærer en aktie som gave, mens flere pengeinstitutter afholder konkurrencer om f.eks. Iphone 4 og pengegaver.

Der er også en række andre forskelle. Nogle giver kun tilbuddet til konfirmanderne, mens det hos andre også gælder forårets nonkonfirmander. Nogle har et maksimum for indskud på kontoen, hvor der kan opnås en særlig rente, mens andre giver en særlig rente uanset indeståendets størrelse.

Fælles for alle pengeinstitutterne er imidlertid, at pengene kan hæves når som helst, og i øvrigt helt uden gebyrer herfor.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs