Udlandet lurer på krak-banker

Finansiel Stabilitet er afvisende overfor udenlandske banker, som vil købe resterne af EBH Bank eller Roskilde Bank.
Foto: /ritzau/Martin Kurt Haglund
Foto: /ritzau/Martin Kurt Haglund
AF MORTEN JOHNSEN, morten.johnsen@jp.dk

Mens staten officielt er ved at lukke resterne af de krakkede banker EBH Bank og Roskilde Bank, er der nu opstået udenlandsk interesse for at overtage resterne af de kuldsejlede banker.

Flere udenlandske spillere på markedet ser nemlig købet af en af de to banker som en oplagt genvej til at få foden inden for på det danske marked og tage kampen op om de attraktive kunder.

Billig vej ind i Danmark

Prisen for resterne af de to banker og ikke mindst deres banklicens og dermed retten til at låne penge ud herhjemme anslåes til 10-20 mio. kr.

Anders N. Hansen, advokat og partner i advokatfirmaet Danders & Moore, har fået henvendelser fra flere udenlandske banker.

"Jeg har været i kontakt med flere købere, der viser stor interesse for både EBH Bank og Roskilde Bank. For udenlandske banker ses det som en god måde at komme ind på det danske bankmarked enten for kun at fokusere på Danmark eller også bruge en dansk intro som platform for en skandinavisk ekspansion," siger han.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger kigger også flere udenlandske kapitalfonde på mulighederne for at gøre deres entre på det danske marked. Det skyldes blandt andet, at Danmark opfattes som et land med gode vækstmuligheder samtidig med, at man fra udenlandsk hold vil have en stor fordel i forhold til de mange danske banker, som kæmper med de mange milliarder, de skal betale tilbage til staten fra 2013.

Skepsis hos staten

"En mulighed for en udenlandsk aktør er også at deltage i den konsolidering, der forventes at finde sted i den danske banksektor i løbet af de kommende år. Her er rig mulighed for at samle flere mindre banker, da der er for mange banker herhjemme," siger Anders N. Hansen.

Hos det statsejede Finansiel Stabilitet, der ejer og administrerer resterne af de to tidligere så ekspansive banker, er man noget skeptisk over for blot at sælge skallen efter de to banker til udenlandske opkøbere.

"Hvis der er interesserede, tager vi selvfølgelig en dialog, men vi er ikke sat i verden for at gøre det nemmere for udenlandske banker at komme ind på det danske marked eller give dem en genvej til en banklicens," siger Henning Kruse Petersen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også