FinansWatch

Fionia Banks eksdirektør får millioner i afskedsgave

Resterne af den krakkede Fionia Bank må betale mere end 9 millioner i afskedsgave til tidligere direktør Kaj Østergaard Mortensen.

Det er ikke nødvendigvis en dårlig forretning at være direktør for en "skraldespandsbank".

9,3 mio. kr. måtte Nova Bank Fyn - resterne af den krakkede Fionia Bank - betale til tidligere direktør Kaj Østergaard Mortensen i afskedsgave, selvom bankens første årsregnskab viser et milliardunderskud, skriver Fyens Stiftstidende.

Den tidligere Fionia Bank-direktør fratrådte i juli 2010 efter syv måneders arbejde i afviklingsbanken med 5,8 millioner kroner i såkaldt fratrædelsesgodtgørelse samt 3,5 millioner kroner i løn, pension og feriepenge for det følgende år.

Nordeas ønske

Ifølge bestyrelsesformand Jørn Kristian Jensen hang Nova Bank Fyn på fratrædelsesordningen, da den overtog dele af den krakkede Fionia Bank.

"Der er en situation, hvor Kaj Østergaard i forbindelse med sin kontrakt har et års opsigelse og to års fratrædelsesgodtgørelse," siger han til Fyens Stiftstidende.

Det er Nordea, som købte Fionia Banks sunde dele, der ønskede, at Kaj Østergaard skulle tilknyttes i Nova Bank. Derfor har de også "i stor udstrækning" betalt for de syv måneders løn, ifølge bestyrelsesformanden.

Ingen holdning

Han vil ikke forholde sig til, om det er rimeligt, at direktøren får en bonus på 9,3 millioner, mens banken samme år nedskriver sine værdier med 1,1 milliard.

"Jeg har ikke anden holdning til det, end det er resultat af dels at leve op til nogle kontraktlige forpligtigelser, dels at foretage en afviklingsopgave," siger han.

Efter flere massive nedskrivninger i slutningen af 2008 smed fynske Fionia Bank i februar 2009 håndklædet i ringen.

Bankaktiviteterne blev overført til et nyt selskab, der blev kontrolleret af Finansiel Stabilitet i et forsøg på at redde banken.

I juni måtte direktionen indse, at egenkapitalen var tabt og bankens overlevelsesmuligheder væk. Nordea købte de sunde rester af Fyns største bank, mens resten blev samlet i Nova Bank Fyn.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs