Det kan blive dyrere at svinge kreditkortet

En politisk beslutning betyder, at butikkerne i fremtiden får mulighed for at opkræve gebyrer hos alle kunder, der bruger kreditkort. Dankortet er dog blevet fredet.

Hidtil har der i Danmark kun været gebyrer på udenlandsk udstedte kreditkort, men det er diskriminerende, mener EU-kommissionen, og det tvinger regeringen til at ændre reglerne.

Det skriver Politiken.

"Offentligheden har nok ikke været klar over det, men dankortet har været under et kolossalt pres og stor risiko for at kollapse. Nu har vi sagt, at man vælter gebyrerne over på de kreditkort, som bankerne er meget ivrige efter at tilbyde," siger erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) til Politiken.

Dankort fredes

Politikerne har valgt at holde en hånd over dankortet, fordi det er afgørende for det danske forbrugsmønster.

"Hvis der var kommet gebyr på dankortet, ville det gå i opløsning, fordi andre kort ville begynde at konkurrere med det. Det afværger vi, og det er en kæmpe hjælp for butikker og internethandel, som sparer penge på transaktionsomkostninger," siger Mikkelsen.

Ministeren kalder det en nødvendig konsensus, at det bliver dyrere at bruge kreditkortene.

”Men når dankortet er så afgørende for det danske forbrugsmønster, er det væsentligt for os, at dankortet forbliver uden gebyrer,” siger han til avisen.

Ifølge Nets er der udstedt mere end 1,2 mio. MasterCards i Danmark, dertil kommer kort som American Express og Diners.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også