Regnskab: Saxo Bank nærmer sig 1 mia. kr. i overskud

Saxo Bank, der har oplevet et turbulent år med stort pressefokus og ballade med kunder og partnere, lægger 2010 bag sig ved at sende et monster-regnskab på gaden med en bundlinje der er tredoblet.
Foto: KRABBE LARS
Foto: KRABBE LARS

Det er muligt, at der i perioder har været blæsevejr omkring Saxo Banks hovedsæde i Tuborg Havn. Nogle vil nok kalde det stormvejr. Og det er også muligt, at negativ presseomtale i form af kunder og partnere, der brokker sig i aviserne, er dårligt for en virksomheds image. Men én ting må være slået fast med syvtommersøm i dag: det er ikke nødvendigvis dårligt for bundlinjen.

Saxo Bank, der adskiller sig fra de klassiske danske banker ved ikke at yde traditionel udlånsvirksomhed, kunne i 2010 melde om en fremgang i de primære driftsindtægter på 50 pct. til 3,3 mia. kr. Af det beløb trillede der ikke mindre end 643,5 mio.kr. ned på den nederste linje i regnskabet. Resultatet før skat nærmer sig milliarden i form af 913,8 mio. kr.

Modstandsdygtig

I sin årsrapport skriver banken, at "...vi er ikke engagerede i klasisk udlåns-virksomhed og ikke afhængig af den traditionelle lånefinansierede forretning, Saxo Bank er dermed modstandsdygtig i det finansielle miljø".

Banken købte dog i 2010 Brørup Sparekasse, så nu er "klassens frække dreng" i besiddelse af en banklicens, så hvis man ønsker det, så kan Lars Seier Christensen og Kim Fournais gå i konkurrence med de klasiske danske banker.

Kapitalen under forvaltning i banken er også eksploderet i 2010, hvor banken nu har ikke mindre end 62,5 mia. kr. at investere. Halvdelen af beløbet er penge, som kunderne beder Saxo Bank om at forvalte, mens den anden halvdel er penge, bankens kunder har stående på konti i banken, hvor kunderne så selv handler på Saxo Banks online-platforme.

Meget tilfredsstillende

"Siden efteråret 2008 har Saxo Bank arbejdet med en transformationsplan for at fastholde væksten og samtidig sikre lønsomhed og effektivitet. De ydre omstændigheder i kølvandet på finanskrisen og det opnåede resultat for 2010 viser, at vores initiativer har bragt Banken på rette spor, og vi anser årsresultatet for meget tilfredsstillende," siger de to stiftere Lars Seier Christensen og Kim Fournais ifølge en pressemeddelelse.

"Saxo Bank vil fortsat fokusere på at styrke sit teknologiske forspring i finanssektoren og åbne flere lokale salgskontorer gennem opkøb og nystartede afdelinger for at forbedre salg og kundeservice," siger de.

Pr. 31. december 2010 er Koncernens solvensgrad 15,3 procent.

FinansWatch vil gerne have et interview med enten Kim Fournais eller Lars Seier Christensen i forbindelse med regnskabet, men det kan ikke lade sig gøre oplyser pressechef Kasper Elbjørn, da de begge sidder i bestyrelsesmøde. FinansWatch håber at kunne bringe et interview med et medlem af bankens ledelse i morgen fredag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også