Kronjylland går efter midtjyske millionærer

Sparekassen Kronjylland opretter en private banking-afdeling, der skal betjene personer i det midt- og østjyske med et par millioner eller mere på kistebunden.

Efter et hårdt år går den bundsolide Sparekassen Kronjylland nu på jagt efter nye forretningsområder, der skal være med til at indfri forventningerne til et 2011, som ledelsen forventer bliver lige så hårdt.

Det indebærer blandt andet en ny private banking-enhed, der skal sikre sparekassen en større andel af de velhavende kunder i Midt- og Østjylland.

Det fortæller adm. direktør Klaus Skjødt i et interview med FinansWatch.

Går efter millionærerne

”Vi kan rigtigt meget på investeringssiden i forvejen. Vi har en full line finansafdeling og rigtig dygtige investeringsrådgivere, så det er naturligt at udnytte potentialet i det yderlige. Vi bygger oven på vores eksisterende kompetencer på området,” siger han og oplyser, at han indtil videre har ansat et par medarbejdere til den nye enhed.

”Nu skal vi lige have skruet tingene ordentligt sammen, og så er det tanken, at vi vokser det her stille og roligt i takt med efterspørgslen. Der kommer ikke til at sidde 30 mand og vente på at ordrerne kommer ind,” siger Klaus Skjødt. Han er dog ikke i tvivl om, at der er et stort potentiale i det nye forretningsområde, selv om han ikke ønsker at sætte tal på. For at være interessant som private banking-kunde i Sparekassen Kronjylland, skal man ifølge direktøren have 1-2 millioner kroner i likvid formue.

Tror på investeringsområdet

”Jeg tror meget på at hele investeringsområdet er noget, som vi skal udvikle i de kommende år,” siger Klaus Skjødt og peger på, at tiltaget skal ses i takt med en generel strategiproces, hvor Sparekassen har forsøgt at identificere en række områder, hvor de nuværende kompetencer i organisationen kan udnyttes bedre.

Klaus Skjødt har netop offentliggjort et lille plus for 2010, og understreger, at Sparekassen, ligesom alle andre, i forhold til tidligere tider skal arbejde ekstra hårdt for at hente overskuddet hjem. Og det gælder også i 2011.

Regnskab: Lille plus i Sparekassen Kronjylland

Sparekassen kom ud af 2010 med en basisindtjening på 143 millioner kroner og Klaus Skjødt forventer en indtjening i underkanten af dette for 2011. Det skyldes blandt andet forventninger om en lavere indtjening på beholdningen af obligationer på grund af renteniveauet.

”Det er et væsentligt beløb og det betyder, at man skal kompensere med andre forretninger. Det vil sige nye kunder og forøget forretningsomfang med de eksisterende. Vi har kigget på, hvilke kompetencer vi har, og hvordan vi kan udnytte dem bedre,” siger Klaus Skjødt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også