FinansWatch

Færre og færre danske banker

Antallet af pengeinstitutter fortsætter med at falde og er nu nede på omkring 115. Det skriver Nyhedsbrevet Finans.

I de første seks uger af 2011 er fire pengeinstitutter således enten røget på grund af fusion eller kollaps, mens antallet siden 2010 er faldet med 17.

Siden 2001 er der forsvundet omkring 71 banker, sparekasser eller andelskasser, men den udvikling overrasker ikke bankekspert Bjarne Jensen.

"For det første er de økonomiske problemer taget til med tiden. Men der er også en del ændringer og krav, der er kommet ude fra. Dels er der kommet flere administrative krav, og dels har kundernes forventninger forandret sig. For eksempel skal pengeinstitutterne være mere internetbaserede. Antallet af små pengeinstitutter, der søger sammen, har derfor været opadgående. De har svært ved at finde ressourcerne til at imødegå de nye krav," siger Bjarne Jensen.

Fortsætter udviklingen i samme tempo, vil der i 2021 være 50 banker.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs