FinansWatch

Vinderup Bank er træt af lovbøvl

Vinderup Bank kommer ud af 2010 med et overskud før skat på lige under 2 mio. kr. Banken finder resultatet tilfredsstillende, set i lyset af den samfundsøkonomiske situation.

Årsregnskabet bærer præg af en vis stolthed over, at banken i en undersøgelse i dagbladet Børsen er blevet kåret som den mest solide børsnoterede bank. Men solvensen på 26 pct. og den store likviditetsmæssige overdækning koster også på bundlinjen.

I regnskabet hæfter ledelsen sig meget ved, at banksektoren ofte bliver ramt af nye love og direktiver.

"Man kunne fristes til at spørge, om politikerne selv kan følge med og bevare overblikket. For et lille pengeinstitut som Vinderup Bank er denne politiske iver en udfordring. År efter år vedtages hovedparten af ny lovgivning lige op til årsskiftet, og det oftest med meget korte høringsfrister. Disse konditioner vil man nok ikke kunne byde mange andre end den finansielle sektor i dagens Danmark," skrives der i regnskabet.

Regnskab: Masser af selvtillid i Vinderup Bank

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs