FinansWatch

Regnskab: Aarhus Lokalbank kan gå konkurs på trods af plan

Selv hvis det lykkes for Aarhus Lokalbank at konvertere et statsligt hybridlån og anden gæld til aktier, så er der en risiko for, at banken må dreje nøglen om.

Det erkender ledelsen i årsregnskabet, der er offentliggjort mandag eftermiddag.

"Kapitalplanens gennemførelse vil styrke bankens kapitalgrundlag men det kan ikke udelukkes, at banken kan komme i vanskeligheder, selv hvis kapitalplanen gennemføres som planlagt," skriver ledelsen.

Staten storaktionær

Kapitalplanen går ud på, at konvertere for 147 mio. kr. hybrid kernekapital, som banken har lånt af staten, til aktier. Den manøvre vil gøre staten til storaktionær, har direktør Carsten Stenulm tidligere forklaret RB-Børsen. Derudover vil Aarhus Lokalbank ombytte op til 150 mio. kr. eksisterende kapitalbeviser i form af ansvarlig lånekapital ved konvertering til aktiekapital eller nye kapitalbeviser i form af hybridkapital. Og endelig vil banken konvertere for 75 mio. kr. kapitalbeviser i form af ansvarlig lånekapital til kapitalbeviser i form af hybridkapital.

Kan absorbere underskud på 150 mio. kr.

Aarhus Lokalbank har beregnet, at hvis kapitalplanen gennemføres i sin helhed, og forudsat mindst halvdelen af de 150 mio. kr. eksisterende kapitalbeviser konverteres til aktiekapital, kan banken absorbere et underskud på op til ca. 150 mio. kr. ved det af banken opgjorte solvensbehov. Såfremt der alene gennemføres konvertering til egenkapital af den statslige hybridkapital på ca. 147 mio. kr. inkl. påløbne renter, vil banken kunne absorbere underskud på op til ca. 50 mio. kr. ved det af banken opgjorte solvensbehov.

"Som følge af det begrænsede spænd efter konverteringen mellem bankens solvensprocent og det opgjorte solvensbehov kan yderligere nedskrivninger og hensættelser på udlån og garantier true bankens fortsatte eksistens eller nødvendiggøre yderligere kapitaltilførsel," skriver ledelsen.

FinansWatch arbejder på at få nogle kommentarer fra bankens ledelse til årsrapporten.

Tabellen viser udviklingen i Aarhus Lokalbank henover de seneste fem år. Alle tal er i mio. kroner.

2010

2009

2008

2007

2006

Rente- og gebyrindtægter

139

154

143

121

93

Nedskrivninger

255

41

31

-1,4

-5,0

Resultat før skat

-233,5

1,8

-3,5

48,7

52,2

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs