FinansWatch

Aarhus Lokalbank nedskriver 133 mio. ekstra i 4. kvartal

Aarhus Lokalbank har ændret sin strategi i retning af nedbringelse af udlånseksponering mod ejendoms- og landbrugssektoren samt nedbringelse af store engagementer.

Det betyder konkret, at banken har anlagt et mere konservativt skøn for nedskrivninger, hvilket koster 133 mio. kr. i nedskrivninger i fjerde kvartal. Nedskrivningerne er primært relateret til ejendoms- og landbrugsengagementer.

Det betyder, at bankens solvensprocent er under lovkravet på 8 pct.

"Efter de foretagne samlede nedskrivninger i 2010 på 255 mio. kr. udgør bankens egenkapital pr. 31. december 2010 ca. 136 mio. kr., hvilket er ensbetydende med, at bankens solvens herefter udgør 7,0 pct. I den anledning, har banket fået en midlertidig dispensation fra Finanstilsynet til at overskride grænserne i paragraf 129, stk. 2-5 i lov om finansiel virksomhed vedrørende indregning af efterstillet kapital," forklarer Aarhus Lokalbank.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs