FinansWatch

Bankbosser urørlige trods krise

Op imod to tredjedele af de største danske banker har ingen aktiv og uafhængig ejer, og dermed er bankernes ledelser stort set urørlige. Det betyder, at meget få bankdirektører og formænd har mistet jobbet trods de voldsomme tab i sektoren.

Bestyrelsesformænd og direktører i landets banker er stort set urørlige. Ingen store, uafhængige aktionærer kan nemlig reelt kontrollere dem og stille krav til dem.

En gennemgang, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget, viser således, at op imod to tredjedele af landets største banker reelt ikke har nogen storaktionærer, der kan holde ledelsen i bankerne i kort snor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs