FinansWatch

Forsikring mod netbanksindbrud lanceres

Finansrådet står bag en ny forsikring, der dækker ved indbrud gennem netbanker.

I kølvandet på en sag om netbanksindbrud fra foråret 2009 lancerer Finansrådet nu en forsikring, der er rettet mod dækning af tab ved netop sådanne indbrud.

Det er firmaet Marsh, der sammen med Finansrådet, lancerer forsikringen, og det bliver ligeledes Marsh, der kommer til at stå som forsikringsmægler.

”Der er tale om et forsikringsprodukt skræddersyet til behovene hos de små og mellemstore virksomheder”, fortæller Morten Jeppesen, forretningsudviklingschef i Marsh A/S, til ErhvervsBladet.

Der har været forskellige interesser involveret i udviklingen af forsikringen, heriblandt DI, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri. I sidste ende er forsikringen, der kommer til at koste under 700 kroner årligt, blevet skræddersyet til virksomheder med højst 25 ansatte og en balance der ikke overstiger 50 mio. kroner. Hermed er den ny forsikringsløsning et billigere alternativ for de virksomheder der hidtil har tegnet en dyrere og bredere kriminalitetsforsikring, men egentlig ikke har behov for så omfangsrig dækning.

I 2010 blev der registreret 12 indbrudsforsøg i danske netbanker. Heldigvis var det kun i halvdelen af tilfældene at røverne slap afsted med udbytte. Samlet set blev der stjålet 433.000 kroner via netbanksindbrud i Danmark i 2010.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs