FinansWatch

Tilsyn advarer om flere bankkrak

Branchefolk er bekymrede for banksektorens ry. Det samlede tab i Amagerbanken beløber sig til ca. 15 mia. kr.

Finanstilsynet advarer om, at der kan komme flere krak i banksektoren herhjemme efter, at den problemramte Amagerbanken kollapsede med et brag i weekenden.

Søndag aften mistede også en dansk sparekasse livet som selvstændig på grund af store tab, nemlig Sparekassen Midtfjord.

»Det er klart, at vi stadig har flere banker, som er udfordret ved, at de historisk har taget for store risici, som de har svært ved at komme af med. Og jeg kan ikke stille nogle garantier her. De banker er på skærpet tilsyn,« siger Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard.

Ked af uro

Brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter er ked af uroen.

»Det er meget uheldigt, at vi får denne uro. For det kan kaste et dårligere lys på den danske banksektor. Mange vil undre sig over, at det opstår nu,« siger brancheorganisationens direktør, Jan Kondrup.

Krakket i Amagerbanken kommer ganske få måneder efter, at bankens tidligere ledelse var på tiggergang hos sine aktionærer for anden gang og fik rejst 800 mio. kr.

Bekymret topchef

Den nye ledelse i banken har gennemgået de store udlån med en tættekam, har lukket kassen for nødlidende kunder og fundet et mystisk ejendomsselskab med nødlidende ejendomme, der levede et liv på alt for lempelige vilkår. Det samlede tab beløber sig til 15 mia. kr. og ser dermed ud til at overgå det voldsomme krak i Roskilde.

Danske Bank-topchef og formand for Finansrådet Peter Straarup er bekymret over, at Danmark er det eneste land på kontinentet, hvor indlånere nu har tabt penge.

»Jeg tror, at hver gang en bank har vanskeligheder i et land, har det en indflydelse på, hvordan udlandet betragter det,« tilføjer han.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs