FinansWatch

Store forventninger til bankernes regnskabssæson

Skærpede kapitalkrav og usikkerhed om opsvingets styrke og holdbarhed får dog udbytte-milliarderne til at blegne.

Estimater fra 19 analytikere, som finanstjenesten Reuters har samlet, viser at der er store forventninger til Nordeas regnskab - og storbanken er et udmærket billede på, at investorerne forventer stærke årsrapporter fra de nordiske storbanker de kommende uger. Det skriver Børsen.

Alene for Nordea ventes handelsindtægterne at stige med mere end 24 pct. sammenlignet med sidste år, mens driftsindtjeningen ventes at stige med godt 14 pct.

"Der vil være enkelte, der giver et lille udbytte, og enkelte, der kunne overveje et aktietilbagekøbsprogram, men de fleste vil være forsigtige med at binde sig til for meget, for vi kender stadig ikke det fremtidige kapitalbehov. Derfor vil de fleste nok holde et overskud tæt til kroppen i stedet for at udlodde det," siger Torsten Bech, analytiker i LD Invest, til Børsen.

Holder lidt igen

Heller ikke i Sydbank venter aktiechef Bjørn Schwarz den store udbytte fest i år, selvom bankerne umiddelbart ser ud til at klare sig rigtig fornuftigt.

"Ud over generel usikkerhed omkring konjunkturudviklingen, så er usikkerheden om de kommende egenkapitalkrav medvirkende til, at man holder lidt igen," siger han.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs