FinansWatch

SEB siger nej til Danisco

Kapitalforvalteren SEB Asset Management siger nej til amerikanske Duponts bud til Daniscos aktionærer på 665 kr. pr. aktie. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Vi har besluttet os for at sige nej tak til tilbuddet fra Dupont, fordi 665 kr. er for lav en kurs. Så vil vi hellere fortsætte som aktionær i et selvstændigt Danisco," siger Karsten Søndermølle, der er porteføljemanager i SEB Asset Management til avisen.

SEB Asset Management sidder ifølge Børsens oplysninger på godt 2 pct. af aktierne i Danisco.

Flere investorer, heriblandt også SEB, har tidligere undret sig over, at Daniscos bestyrelse ikke har undersøgt mulighederne for at splitte Danisco op og sælge det i bidder, da det kunne give en højere pris til aktionærerne.

I modvind

Dupont er i massiv modvind og er langt fra at sikre sig den krævede opbakning fra 90 pct. af aktionærerne, vurderer en kilde.

Udmeldingen fra SEB Asset Management kommer samme dag, som Duponts topchef og bestyrelsesformand, Ellen J. Kullman, kommer til Danmark i forsøget på at skabe medvind blandt danske privatinvestorer og institutioner til buddet.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs