Kondrup: Flere banker vil hente penge på Børsen

Nye Basel-regler betyder, at nogle banker skal styrke deres egenkapital. Det vil ske på aktiemarkedet, forudser direktør i Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup.

Flere banker vil i fremtiden blive tvunget til at hente kapital på aktiemarkeder, frem for på de internationale lånemarkeder. Det forudser direktøren i brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup i dagbladet Børsen.

”Markedet vil fokusere på, hvor meget ren kapital, man har. Og får man et marked for andre former for kapital end egenkapital, så kan det blive meget dyrere, og vilkårene kan blive meget specielle. Bankerne har fået et vink med en vognstang om, at det er egenkapital, der skal fokuseres på,” siger Kondrup til Børsen.

De danske banker polstrede sig i forbindelse med Bankpakke II med såkaldt hybrid kernekapital fra staten, men når de lån udløber, vil der dog stadig være banker, der har brug for penge til at opfylde de nye krav, og som derfor vil søge mod aktiemarkedet.

”Jeg tror, vi vil se en del banker, der vil henvende sig på aktiemarkedet for at hente kapital de kommende år,” siger Jan Kondrup.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også