FinansWatch

Banker foran tilsynstæsk

Finanstilsynet har angiveligt strammet sin tilsynspolitik. Ifølge Aktieugebrevet kan der komme store negative overraskelser.

Meget tyder på, at Finanstilsynet har strammet voldsomt op i sin tilsynspraksis omkring vurdering af svage udlån i bankerne, skriver Aktieugebrevet, der derfor ser stor risiko for, at der kan komme store negative overraskelser, når Finanstilsynet kommer til - eller bliver færdig med at gennemgå - erhvervsudlånene i de store og mellemstore banker.

"Indtil videre har tilsynet ifølge de offentliggjorte redegørelser kun afsluttet tilsynsgennemgang af erhvervsudlånet i Sydbank og Alm. Brand Bank efter den nye skrappere praksis. Med andre ord mangler både Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Spar Nord og de fleste andre mellemstore banker," skriver ugebrevet.

Generelt vurderer ugebrevet på baggrund heraf, at man aktuelt bør trække sig ud af bankaktier, ikke mindst fordi der kan komme en meget stærk negativ kurseffekt, hvis de udenlandske investorer begynder at reagere på tilsynsafgørelse med et større udsalg af danske bankaktier.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs