Danske banker tøver med CO2-handel

Mens Wall Street øjner milliarder i at handle med CO2-kvoter, er de danske banker mere konservative i deres tilgang til markedet for CO2.

Wall Street vil til at tjene penge på kampen mod klimaforandringer, men de største dansker banker holder igen.

Det skriver Finansforbundets magasin, Finans.

Chefen for JP Morgans investeringssektion for råstoffer, Blythe Masters, har således sat gang i en heftig opkøbsbølge for at få JP Morgan til at blive en central spiller i handlen med CO2-kvoter.

De danske banker er imidlertid afventende, skriver Finans.

”Vi begyndte arbejdet med at servicere kunder inden for området i 2005, og vi har siden da oplevet, at markedet er blevet meget større og dybere. Men det, alle afventer nu, er, at shipping og flybranchen også bliver omfattet af reglerne om udledning. Alt tegner til, at det bliver ved udgangen af 2012, og det er der, det vil blive rigtig interessant,” siger Bard Andersen, Nordeas chef for commodities trading i Oslo.

Få handler om ugen

Også Danske Bank forholder sig afventende.

”Det drejer sig typisk om et par handler om ugen,” siger Martin Vorgod, senior trader i Danske Bank.

”Banken har traditionelt været lidt konservativ over for området, og i en dansk sammenhæng tror jeg, at bankerne vil forblive i rollen som mellemmænd, der servicerer de virksomheder, der har brug for at købe kvoter. Derfor tror jeg heller ikke, at vi fremover vil se, at banken bruger markedet mere aktivtved at investere egne midler,” siger han og fortsætter:

”Dertil er der for mange politiske usikkerheder i markedet, og reelt set ligger markedet uden for bankernes kerneområder,” lyder det fra Danske bank.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også