FinansWatch

Avis kårer Gudme Raaschou som bedste investeringsforening

Der er mere end 30 procent i forskel mellem afkastet på den bedste og dårligste afdeling hos de investeringsforeninger, der arbejder i danske aktier.

Der er en enorm stor forskel på afkastet i år hos de investeringsforeninger, som arbejder i danske aktier. Afstanden mellem bedste og værste afdeling er oppe på hele 25 procentpoint, viser en optælling, som analysefirmaet Morningstar har udarbejdet for Berlingske Business.

Forskellen mellem om man havde man placeret 100.000 kroner i bedste afdeling ved årets start, eller placeret dem i den dårligste forening er ikke mindre end 25.000 kr. Havde man valgt den bedste forening ville man således i dag stå med en gevinst på 40.400 kroner, mens den dårligste kun har leveret 15.400 kroner. i afkast over 12 måneder for den investerede kapital.

Berlingske kårer i deres onsdagsudgave den bedste investeringsforening indenfor danske aktier – og her er der hæder til Gudme Raaschou. Bankens afdeling »Danske Aktier« topper i 2010 målt på afkast. Afdelingen har en formue tæt på 75 millioner kroner og er steget flotte 40,4 procent i år.

Meget tungt

I bund ligger omvendt Alfred Berg Invest med afdelingen »Danske Aktier,« som kun kan fremvise en stigning på 15,4 procent ind til videre i år. Det er langt mindre end de 35,3 procent, som de store C20-aktier er steget med i år og også et godt stykke fra udviklingen i totalindekset, som er skudt i vejret med 24,5 procent ind til videre i år.

Direktør hos Alfred Berg, Thomas Einfeldt, beklager da også udviklingen.

»Det er meget tungt for os at se på den udvikling. Vi prøver at vælge de bedste aktier ud med stor overbevisning, men times det forkert, giver det bagslag. I år er det især Novo Nordisk, NeuroSearch og Vestas, som vi er gået galt af,« siger Thomas Einfeldt.

Han tilføjer dog, at Alfred Berg har udviklet en »ny produktstruktur« for den kriseramte afdeling med danske aktier, som det har bedt Finanstilsynet godkende.

»Det regner vi med at kunne melde nyt ud om i starten af det nye år,« siger han.

Hos Gudme Raaschou siger seniorporteføljemanager Søren Krohn, at det er en satsning på sikre og undervurderede danske aktier, som har skabt deres store afkast.

»Det er eksempelvis Coloplast, Carlsberg, Danisco og så selvfølgelig Novo Nordisk, vi har satset på. Samtidig har vi undgået de værste katastrofer,« siger Søren Krohn.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs