Spar Lolland køber Eik Bank

Spar Lolland køber EIK Banks danske privatkunder for 365 mio. kr. Det meddeler sparrekassen i en fondsbørsmeddelse.

Sparekassen Lolland - eller Spar Lolland - køber fallerede Eik Banks danske privatforretning for 365 mio. kr.

Sparekassen overtager dermed cirka 87.000 kunder og et samlet indlån på 5 mia. kr., udlån for 2,5 mia. kr. samt kundedepoter for 4,7 mia. kr. Overdregelsen finder sted i første kvartal 2011, hvis ellers Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne godkender handlen.

Eik Banks erhvervskunder bliver overdraget til et nyt selskab under Finansiel Stabilitet.

"Erhvervelsen omfatter hele bankens privatkundedel og inklusive al infrastruktur, alle kundesystemer og alle medarbejdere med relation til privatkundeområdet," hedder det i meddelelsen.

Naturlig ekspansion

"Erhvervelsen er for Spar Lolland en naturlig videreførelse af strategien om at styrke og udbygge Spar Lollands dækning og kompetencer - en strategi, der blev initieret med erhvervelsen af Finansbanken i 2005,” skriver selskabet. Sparekassen forventer at købet vil bidrage positivt til basisindtjeningen i 2011 med 19 mio. kr. og yderligere i de følgende år.

"Men det koster at vokse. Derfor vil sparekassen i første halvår af 2011 gennemføre en aktieemission for at "styrke kapitalgrundlaget for fremtidig vækst," meddeler selskabet.

Med købet får Spar Lolland-koncernen en samlet balance på ca. 17 mia. kr., en samlet egenkapital på 1,4 mia. kr., et samlet indlån i størrelsesorden 11 mia. kr. og et samlet udlån på ca. 9 mia. kr. Koncernen vil have 335 medarbejdere og servicere mere end 130.000 kunder.

Finansiel Stabilitet vil nu fokuserer på at komme af med de tilbageværende aktiviteter, der først og fremmest består af 100 erhvervskunder, der tilsammen har udlån for 3 mia. kroner og indlån for 875 mio. kr.

FinansWatch talte med adm. direktør for Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen umiddelbart efter offentliggørelsen af handlen. Læs interviewet her:

Bjerre-Nielsen: Meget tilfredsstillende pris for Eik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også