FinansWatch

Kreditchefer vil fortsat se revisorpåtegning hos små virksomheder

Mange selvstændig erhvervsdrivende havde håbet på at slippe for udgiften til en revisor-påtegning med nyt lovforslag, men undersøgelse viser, at bankerne fortsat kræver revisor-underskrift.

I en undersøgelse fra Epinion svarer 88 pct. af de adspurgte kreditchefer , hos 73 banker , at deres kreditvurdering ikke er mere lempelig, blot fordi der er tale om mindre virksomheder. Og flere end otte ud af ti vil fortsat kræve et revideret regnskab, hvis der skal ydes nogen form for kredit.

Dermed kan de mindre erhvervsdrivende godt opgive ethvert håb om, at de kan spare på udgiften til en revisor – som et nyt lovforslag ellers har åbnet op for.

”Resultatet bekræfter, at det er blevet vigtigere med et revideret regnskab under krisen, fordi mange virksomheder er blevet afhængige af bankens velvilje for at fortsætte driften. Her kan revisor gøre en forskel. Vi ved f.eks., at mange af vores medlemmer har været med deres kunder i banken og på den måde medvirket til, at de har fået fornyet deres kredit,” siger Charlotte Jepsen, adm. direktør i Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (FSR), som har bedt analysevirksomheden Epinion om undersøgelsen.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs