Bjerre-Nielsen: Hårde som alle andre

Alle banker er hårde ved ejendomssektoren i øjeblikket, lyder budskabet fra Finansiel Stabilitet, der på ny må forsvare sig mod anklager om bøllemetoder.
Foto: Hougaard Niels
Foto: Hougaard Niels

En række politikere kræver nu en kulegravning af Finansiel Stabilitets adfærd over for kunderne i de banker, der havnet i det statslige oprydningsselskab.

Finansiel Stabilitet er blevet beskyldt for at bruge bøllemetoder over for kunder i ejendomssektoren, men det afviser direktør Henrik Bjerre-Nielsen.

”Vi mener ikke, at vi bruger bøllemetoder eller løber fra indgåede aftaler - og hvis vi gør, så er det en fejl. Jeg kan ikke garantere, at vi ikke laver fejl, ligesom alle andre. Men hvis vi gør, så retter vi dem selvfølgelig,” siger han til FinansWatch, men erkender, at linjen over for ejendomssektoren er hård.

”Men vi behandler ikke ejendomssektoren hårdere. end vi har indtryk af, at de gør andre steder.”

Følger markedet

Artikler i blandt andet Økonomisk Ugebrev har sat skub debatten og både DF og De Radikale har kvitteret med krav om kulegravning. Mens Brian Mikkelsen angiveligt er gået i tænkeboks, understreger Henrik Bjerre-Nielsen, at Finansiel Stabilitet er forpligtet til at følge markedet.

”Jeg tror, at der er en misforståelse om, at der i bekendtgørelsen står, at vi ikke må ligge over de renter, som indgår i Nationalbankens rentestatistik. Men vores fortolkning er, at vi ikke må være konkurrenceforvridende. Det vil sige, at vise man krævet en margin i markedet for at finansiere en given investering, så må vi ikke gå under den,” siger han.

Ikke blande sig

Han vil ikke blande sig i spørgsmålet om en kulegravning, men siger:

”Om vi skal kulegraves eller ej er et politisk spørgsmål, som vi ikke blander os i,” siger Henrik Bjerre Nielsen, der dog godt vil sige, at han ikke mener, at der er basis for en kulegravning.

”Det mener vi sådan set ikke. Vi mener ikke vi laver bøllemetoder, holder vores aftaler og lever op til de rammer, der er opsat for finansiel stabilitet. Hvis vi gør noget forkert, så retter vi det selvfølgelig”

Forventer du en kulegravning?

”Det har jeg ingen mening om. Jeg er så meget embedsmænd, at jeg ikke diskuterer med politikere, hvis jeg kan undgå det. Det er først og fremmest et anliggende for ejeren.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også