FinansWatch

Fusionsbank på Mors klar til aktieemission

Fjordbank Mors vil gennemføre en aktieemission. Den gennemføres som en fortegningsemission og ventes at blive i niveauet 130-140 mio. kr.

Fjordbank Mors vil gennemføre en aktieemission. Den gennemføres som en fortegningsemission og ventes at blive i niveauet 130-140 mio. kr.

"Fortegningsforholdet samt tegningskursen vil blive endeligt fastsat i forbindelse med offentliggørelse af prospektet," oplyser banken, der er en fusion mellem Morsø Bank og Morsø Sparekasse.

Bankens største aktionær, Morsø Sparekasse Fonden, med en ejerandel på cirka 65 pct. vil ikke deltage fuldt i emissionen. Fonden har afgivet ubetinget tegningstilsagn om at ville tegne nye aktier for 45 mio. kr. - cirka halvdelen af, hvad ejerandelen skulle tilsige, oplyses det.

"Tegningstilsagnet er beløbsmæssigt mindre end Morsø Sparekasse Fondens forholdsmæssige andel af udbuddet, hvorfor fondens bestyrelse tillige har meddelt, at overskydende tegningsretter vil blive stillet til rådighed for banken til brug for kunder og forretningsforbindelsers tegning af aktier i banken," skriver Fjordbank Mors.

Fire øvrige aktionærer i banken har givet ubetingede garantier for i alt 12 mio. kr. Disse fire aktionærers vil dog reducere deres forpligtelse, hvis tegnes nye aktier for 63 mio. kr. og forpligtelsen ophører fuldstændigt, når der tegnes nye aktier for mere end 75 mio. kr.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs