FinansWatch

Betalinger skal gå hurtigere

Nationalbanken kræver nye forhandlinger, efter at Finansrådet i marts sprang fra mere end et års arbejde om hurtigere betalinger i Danmark. N En aftale kan betyde, at pengene når frem samme dag, som man betaler en regning.

Forbrugere og butikker kan nu håbe på, at løn, betalinger etc. går hurtigere ind på kontoen. Pengeinstitutterne har ellers for kort tid siden afvist at flytte danskernes penge hurtigere, men det accepterer Nationalbanken ikke.

Banksektoren tjener hvert år godt på at låne kundernes penge gratis. Netbankbetalinger når først frem til modtageren næste dag, men trækkes straks fra betalerens konto. Og butikkerne får først pengene fra lørdagens shoppingtur mandag. På den måde låner bankerne i nogle timer eller dage de godt 6.000 mia. kr., der overføres årligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs