FinansWatch

Kreditbanken nedskriver mindre

Nedskrivningerne er faldet fra 60 til 40 millioner i året første ni måneder. Det fremgår af Kreditbankens netop offentliggjorte regnskab, der ellers ikke byder på de store overraskelser.

Der er ikke meget spræl i regnskabet fra Kreditbanken efter de første ni måneder. Kun på et enkelt området skiller posterne sig ud - nedskrivningerne på udlån, som er reduceret fra godt 60 mio. kr. sidste år til godt 40 mio. kr. i år.

De mindre nedskrivninger betyder da også, at bundlinien efter ni måmneder i år kan vise et overskud på 9,4 mio. kr., hvor der sidste år var tale om et minimalt plus på 1,1 mio. kr.

Netto rente- og gebyrindtægterne ligger med 107 mio. kr. en anelse under sidste års 112 mio. kr., mens kursreguleringerne også er reduceret en smule fra 6,2 mio. kr. til 4,8 mio. kr.

Banken ser ikke umiddelbart nogle store ændringer i rentenuveau ligesom nedskrivningerne også forudses at ligge stabilt. Det baner vejen for en fastholdelse af Kreditbanken forventningerne, der lyder på et "positivt resultat før skat på op til 15 mio. kr." for året.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs