FinansWatch

Årets sidste bankdag kostede skatteyderne 49 mio. kr.

Østjydsk Bank og Vestjysk Bank er fortsat i så store problemer, at bankerne ikke må betale renter på de risikovillige lån, som de fik fra skatteyderne for syv år siden.

Vestjysk Bank og Østjydsk Bank må ikke betale renter på risikovillige lån til statskassen, fordi deres kapitalsituation er for dårlig ved udgangen af 2016. | Foto: Vestjysk Bank/PR

Voldsomme tab og lige så store problemer med at tiltrække friske investorpenge har gjort, at hverken Vestjysk Bank eller Østjydsk Bank har været i stand til at tilbagebetale den næsten halve milliard kr., som skatteyderne helt tilbage i 2009 lånte bankerne, for at de kunne undgå at kollapse.

Som led i den såkaldte Bankpakke 2, eller kreditpakken, modtog 43 banker i alt 46 mia. kr., hvoraf Danske Bank stod for langt broderparten. Lånene blev givet som særligt risikovillige såkaldt hybridlån. Lånene kunne tilbagebetales første gang i 2012, og ved begyndelsen af 2016 var der blot statslige hybridlån for 1 mia. kr. tilbage. Hvoraf alene Vestjysk og Østjydsk Bank altså tilsammen står for knap halvdelen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs