FinansWatch

Vestjysk Bank: EU indleder undersøgelse af statsstøtte

Kommissionen vil navnlig undersøge, om Vestjysk Banks omstruktureringsplan vil genoprette bankens langsigtede rentabilitet uden samtidig at fordreje konkurrencen urimeligt.

EU-Kommissionen har indledt en tilbundsgående undersøgelse for at vurdere, om støtte ydet af Danmark til Vestjysk Bank er forenelig med EU's statsstøtteregler.

Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse fredag middag.

Kommissionen vil navnlig undersøge, om Vestjysk Banks omstruktureringsplan vil genoprette bankens langsigtede rentabilitet uden samtidig at fordreje konkurrencen urimeligt.

Tilbage i april 2012 godkendte Kommissionen op til 8,941 mio. kroner i midlertidig statsstøtte til Vestjysk Bank, indtil der var indsendt en passende omstruktureringsplan for Vestjysk Bank.

Danmark har indsendt en foreløbig omstruktureringsplan for Vestjysk Bank, der senest blev ændret i juni 2015. Kommissionen vil vurdere planen på grundlag af de regler for statsstøtte til banker under finanskrisen, der var gældende i 2012, da støtten blev ydet.

"Kommissionen er på nuværende tidspunkt bekymret for, om omstruktureringsplanen vil være tilstrækkelig til at sikre genoprettelse af bankens langsigtede rentabilitet. Kommissionen vil også vurdere, om banken og dens ejere bidrog tilstrækkeligt til omstruktureringsomkostningerne, og om der er truffet passende foranstaltninger for at minimere den konkurrencefordrejning, som statsstøtten har forårsaget," skriver EU-Kommissionen i meddelelsen.

Kommissionen vil nu gennemføre en nærmere undersøgelse for at afdække, om dens bekymring er berettiget. Undersøgelsen giver også andre interesserede parter mulighed for at fremsætte bemærkninger til de vurderede foranstaltninger, uden at det foregriber sagens udfald, lyder det fra EU-Kommissionen

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs