FinansWatch

Regnskab: Indlånsflugt i Vestjysk Bank

Næsten 4 mia. af indlånet er forsvundet på ét år - op mod 700 mio. kr. alene i løbet af første kvartal. Samtidig stiger nedskrivningerne i forhold til samme periode sidste år. Banken formår dog stadig et overskud på 9 mio. kr. før skat.

Hver femte indlånskrone er forsvundet for Vestjysk Bank i løbet af bare et år.

Ved udgangen af første kvartal af 2011 stod indlånet i Vestjysk Bank på 14,8 mia. kr. - nede med 3,6 mia. kr. fra de 18,4 mia. kr., der banken havde på balancen ved slutningen af første kvartal 2010.

I samme periode er udlånet kun faldet med lige over 600 mio.kr. - og dermed et det hul, banken skal funde, vokset eksplosivt.

"Vi må konstatere, at den danske pengeinstitutsektor fik endnu en ridse i lakken med Amagerbankens konkurs, og det har ikke gjort det nemmere at rejse funding på de internationale lånemarkeder. For at sikre langsigtet finansiering er det derfor vigtigt, at Vestjysk Bank fortsætter med at udvise resultatfremgang, styrker sin forretning og fremstår solid," skriver adm. direktør Frank Kristensen i en meddelelse.

Amagerbankens krak koster Vestjysk Bank 35 mio. kr.

Første kvartal ender dog stadig med et lille plus på ni mio. kr. før skat.

Nedskrivninger vokser

Samtidig er omfanget af bankens nedskrivninger vokset i forhold til første kvartal sidste år, fra 51 mio. kr. til 68 mio. kr.

Der er dog også positive aspekter i bankens kvartalsregnskab. På trods af det faldende udlån har banken hentet mere hjem op nettorentindtægterne end i første kvartal af 2010. Helt præcist er renterne gået fra 191 mio. kr. til 200 mio. kr.

De 200 mio. kr. repræsenter dog samtidig et fald på 13 mio. kr. fra fjerde kvartal.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs