FinansWatch

Sydbank-boss: Landbrugets opblomstring fjerner usikkerhed

Den sydjyske bank forventer nu et lavere nedskrivningsniveau end i 2016, hvilket skal tilskrives bedre tider i landbruget, siger adm. direktør Karen Frøsig.

Det er primært landbruget, der har betydet, at Sydbanks halvårsregnskab byder på en justering af bankens prognose for i år. Der ventes nu et lavere nedskrivningsniveau end i 2016, hvor der ellers før var varslet "samme niveau".

"Vi havde vel en lidt konservativ tilgang, for da vi offentliggjorde den tidligere forventning, var vi stadig usikre på landbrugets situation," siger Sydbanks direktør, Karen Frøsig, til Ritzau Finans.

"Nu må vi sige, at landbrugets indtjening har forbedret sig ganske betydeligt i første halvår, og det giver selvfølgelig et plus. Ikke mindst ser vi effekten af vores egen landbrugspakke, som har en meget positiv effekt, og derfor er det nu realistisk, at nedskrivningerne bliver lavere i år," fastslår direktøren.

Kreditkvaliteten har udviklet sig "rigtig flot", siger Karen Frøsig, og på grund af tilbageførsler af tidligere nedskrivninger havde banken en nettoindtægt på 9 mio. kr. i første halvår på nedskrivningsposten. Derfor er der en god buffer til de 87 mio. kr., der netto blev nedskrevet i 2016, og tallet kan også godt ende med at være i positivt terræn for hele året, siger Karen Frøsig.

"Det kunne det godt. Det har jeg ikke nogen forventning om, at det gør, men vi rammer i hvert fald ikke samme niveau som sidste år," siger Sydbank-chefen.

Frøsig: Presses af negative renter og tilbageholdent erhvervsliv

Sydbank øger bundlinjen med en spids

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere