FinansWatch

Landmænd koster Sydbank 520 mio. kr. i nedskrivninger

Ud af Sydbanks nedskrivninger på knap 1,9 mia. kr. i 2013 stod landbrug for knap 28 pct., primært på grund af nedskrivningskrav fra Finanstilsynet.

5. december sidste år kunne Sydbank fortælle, at banken ekstraordinært ville nedskrive en halv mia. kr. på udlån efter et inspektionsbesøg fra Finanstilsynet. Nedskrivningerne skete blandt andet fordi Finanstilsynet ikke mente at Sydbank fulgte reglerne ved værdiansættelsen af landmænds driftsbygninger.

Samlet set forventede Sydbank i december at få nedskrivninger på 1.825 mio. kr., hvilket næsten kom til at passe. Facit i årsregnskabet var nedskrivninger på 1.861 mio. kr., mod 1.748 mio. kr. i 2012.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs