FinansWatch

Tilsyn finder flere nedskrivninger i Sydbank

Sydbanks ekstraordinære nedskrivning på 675 mio. kr. i december var ikke nok, vurderer tilsynet, efter man er blevet helt færdig med inspektionen. Yderligere 75 mio. kr. må over på tabskontoen.

Finanstilsynets inspektion i Sydbank er nu endeligt afsluttet, og det har ført til flere nedskrivninger end først udmeldt, fremgår det af inspektionsrapporten.

I december meldte Sydbank ud, at tilsynet havde fundet nye nedskrivninger for 600 mio. kr. i lånebogen, plus ekstra 75 mio. kr. fra Tønder Bank-porteføljen.

Det tal er nu hævet med yderligere 75 mio. kr.

"Finanstilsynet fandt, at der i alt var behov for at øge nedskrivningerne med 750 mio. kr. på engagementer over 10 mio. kr. i forhold til nedskrivningerne pr. 30 september 2013. Dette er 75 mio. kr. højere end ved bankens fondsbørsmeddelelse ad den 5. december 2013, hvor bankens gennemgang af landbrugsengagementer ikke var afsluttet," skriver tilsynet i rapporten.

Det er fortsat landbruget, der er årsag til de største nedskrivninger. Sydbank har generelt vurderet landbrugsudlånene for højt, ligesom man flere gange ikke har konstateret objektiv indikation for værdiforringelse.

Frøsig: Det er den tekniske udførelse, vi ser i dag

Tilsyn tvinger Sydbank til at forhøje solvensbehov

 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs