Sydbank-chef: Stærk kreditkvalitet og varmt boligmarked trækker op

Der er kommet større sikkerhed for den  positive udvikling i økonomien, hvilket får Sydbank til at opjustere. Adm. direktør Karen Frøsig vil diog vente med at barbere på corona-nedskrivningerne.
Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank | Foto: Sydbank/PR
Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank | Foto: Sydbank/PR
AF RITZAU FINANS

Et glohedt boligmarked skaber i øjeblikket ekstra aktivitet hos rådgiverne hos Sydbank, som samtidig kan glæde sig over positive finansmarkeder, en positiv udvikling i økonomien og en stærk kreditkvalitet.

Det er nogle af de forhold, der ligger til grund for, at Sydbank fredag har valgt at skrue gevaldigt op for forventningerne til 2021, hvor banken nu regner med et resultat efter skat i niveauet 1150-1350 mio. kr. mod en tidligere forventning på 850-1150 mio. kr.

Opjusteringen afspejler ifølge Karen Frøsig, at der nu er kommet en større sikkerhed for den positive udvikling i økonomien.

"Vi ser en god udvikling både på de finansielle markeder og i økonomien generelt, og vi ser også, at vi er kommet fornuftigt igennem covid-19 indtil videre," siger hun i et interview med Ritzau Finans.

Den høje kundeaktivitet i bankens filialer kan ikke mindst tilskrives udviklingen på boligmarkedet.

"Vi ser et boligmarked, der har været rigtigt varmt i en periode, og det giver selvfølgelig en høj aktivitet hos os. Så ingen tvivl om, at boligmarkedet er varmt, og der er ingen tvivl om, at kundernes økonomi er god – så de har et råderum til at disponere," fortæller Karen Frøsig.

Den gode økonomi hos kunderne betyder samtidig færre nedskrivninger. I andet kvartal har banken faktisk haft en nettotilbageførsel på 125 mio. kr., mens nedskrivningerne for hele 2021 ventes at udgøre en samlet nettotilbageførsel i niveauet 250 mio. kr.

"Kreditkvaliteten udvikler sig rigtigt positivt. Vi ser det generelt, og så ser vi det selvfølgelig på landbrugssiden, der også klarer sig rigtigt godt," uddyber Karen Førsig.

Sydbank har dog ikke pillet ved sit ledelsesmæssige skøn for tab vedrørende covid-19, som banken har reserveret 325 mio. kr. til.

En kollega i sektoren, Fynske Bank, valgte fredag ellers at skrue ned for sit ledelsesmæssige skøn for nedskrivninger relateret til covid-19.

Sydbank har dog brug for mere klarhed om situationen, før det kan blive aktuelt at ændre på det.

"Det tænker jeg, at vi kommer til at kigge på sidst på året, men at tage fat på at reducere i sine covid-nedskrivninger, det synes jeg måske er tidligt."

"Godt nok er vi et stykke henne med vaccinationer og lignende, men vi går også rundt og taler om Delta-varianter mv., så der holder vi den lige, og så kan vi altid se på den sidst på året, for der ved vi sikkert meget meget mere om covid-situationen," siger Karen Frøsig.

Men Sydbank set generel høj aktivitet på privatkundesiden, så er det mere afdæmpet på erhverssiden.

"Vi så gerne en større aktivitet på erhvervssiden, der ser vi stadigvæk ikke den store aktivitet. Selvfølgelig er der kommet gang i tingene, men jeg tror, at der er lidt råvaremangel - mangel på forskellige chips, der gør, at produktionen halter lidt rundtomkring," siger Karen Frøsig.

Sydbank lægger 300 mio. kr. til resultatet i ny opjustering

Fynske Bank hæver forventninger til året med 20 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også